"Jaajo Linnonmaan palkkaaminen Ilveksen pelaajaksi ei riko arpajaislakia"

© Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikkona Suomen kiekkopiireissä riitti kuohuntaa SM-liigaseura Ilveksen ympärillä. Ensin kerrottiin koko tamperelaisseuran johdon eronneen ja sitten peliyhtiö NordicBetin huhuttiin ottaneen yhteyttä Ilvekseen rahakasta tarjousta valmistellakseen.

NordicBetin markkinointipäällikkö Robert Arfvidsson vahvisti aiemmin torstaina SuomiKiekko-sivustolle yhteydenpidon Ilveksen kanssa tarkoituksenaan kartoittaa vaihtoehtoa, jossa peliyhtiö olisi valmis maksamaan NHL:n maalikuninkuuden kahdesti voittaneen Tampa Bayn Steven Stamkosin hankinnasta aiheutuvat vakuutusmaksut. Vastineeksi peliyhtiö haluaa nähdä radiopersoona Jaajo Linnonmaan Ilveksen kokoonpanossa niissä otteluissa, joissa Stamkos on mukana.

Suomen arpajaislain mukaan NordicBet ei voi markkinoida tuotteitaan Suomessa, mutta yrityksellä on silti vahva asema suomalaisilla pelimarkkinoilla. Laki estää esimerkiksi NordicBetin logon näkymisen Ilveksen pelipaidoissa tai ottelutapahtumissa.

Kaataako nykyinen arpajaislaki koko hurjan hankkeen?

– Emme itse näe, että Ilves rikkoisi rahapelilakia Jaajo Linnonmaan palkkaamisella pelaajaksi, markkinointipäällikkö Arfvidsson sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

”Jaajon yksi vaihtokin olisi kova sana”

Suomen arpajaislaki ei kiellä suomalaisten kuluttajien pelaamista NordicBetin sivustolla. Siksi yritys on kiinnostunut tämänkaltaisilla tempauksilla saamaan näkyvyyttä Suomessa.

– Ihmisiltä ei suita voi tukkia, joten sitä mainoskanavaa meidän on käytettävä. Helpompi olisi tietysti tukea perinteikästä seuraa vaikkapa pelipaitamainonnalla. Sitä emme kuitenkaan voi tehdä nykytilanteessa, Arfvidsson valittelee.

Markkinointipäällikkö Arfvidsson vakuuttaa, ettei peliyhtiö tule vaatimaan Jaajo Linnonmaalle vakiopaikkaa Ilveksen kokoonpanoon.

– Mitä tulee Linnomaan peliaikaan, niin yksi vaihtokin olisi kova sana tällä kaudella. Emme tietenkään ole vaatimassa isoa roolia joukkueesta. Yksi vaihtokin toisi tarvittavaa julkisuutta.

NordicBet tarjoaa kaikille uusille asiakkailleen riskittömän 50€ vedon!
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!