JYPissä kiekko-oppinsa saanut Samu Markkula pelaa tulevan sesongin Kanadan OHL-liigassa Barrie Coltsin joukkueessa.

Laitahyökkääjä teki huhtikuussa 18-vuotiaiden MM-kisoissa Tshekissä vaikutuksen Barrie Coltsin edustajiin, jotka olivat seuraamassa turnausta.

Markkula paljastaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa, että siirtyminen Kanadaan on ollut vireillä keväästä asti, vaikka siirtoa ei ole vielä virallistettu.

– Kaikki on kyllä sovittu. Olen todella lähdössä sinne. Elokuun loppupuolella on tarkoitus lentää paikan päälle, Markkula selvittää.

Viime kaudella JYP-Akatemiassa sekä JYPin A- ja B-nuorissa kiekkoillut Markkula ei kauaa miettinyt, kun häneltä kysyttiin kiinnostusta siirtyä Kanadaan.

– Asia tuli esille keväällä 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Barrie Coltsin valmentaja kysyi, että olisinko halukas lähtemään, jos he varaisivat minut. Vastasin heti, että olisin innokas, Markkula kertoo.

Näin ollen OHL-joukkue Barrie Colts varasi nuorisomaajoukkueiden vakiokasvon kesällä ja Markkula vaihtaa tutut maisemat Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

– Toista tällaista mahdollisuutta ei tule. Minun ei tarvinnut miettiä kahdesti, Markkula lataa.

OHL eli Ontario Hockey League on yksi Pohjois-Amerikan kolmesta pääjunioriliigasta, jotka yhdessä muodostavat Canadian Hockey Leaguen. OHL:ssä pelaa ensi kaudella toinenkin suomalainen, kesällä NHL-varattu Olli Määttä.

Julkaisemme Samu Markkulan haastattelun kokonaisuudessaan perjantaina!