Jokerien treeniringissä kesällä mukana oleva Jiri Veistola tavoittelee pelipaikkaa ensi kauden joukkueesta.

Hyökkääjä pelasi kolme edellistä kautta Mestistä Kouvolan KooKoossa. Nousujohteisen käyrän takana on miestä suurimman osan ajasta Mestis-joukkueessa valmentanut Ismo Lehkonen.

– Kouvolassa meni kolme vuotta, joista suurin osa Ikan alaisuudessa. Häneltä olen oppinut tosi paljon ja mennyt eteenpäin jo silloin Jokereiden aikoihin, Veistola selvittää Jokerien verkkosivuilla.

24-vuotias laituri tutustui Lehkoseen jo kaudella 2008-09, jolloin Lehkonen toimi liigajoukkueen Jokerien valmennustiimissä.

– Ika oli siinä minulle iso apu, kun hän painotti, että pitää löytää se oma tyyli pelata. Tykkään tehdä kovasti hommia, enkä ole koskaan ollut mikään ylivoimapyörittäjä. Raastaminen ja kovat taklaukset ovat ominta minua, Veistola sanoo.

Veistola on Jokerien kasvatti ja nyt mies hamuaa tosissaan paikkaa liigajoukkueen riveistä. Hyökkääjä tosin pelasi liigaa jo kaudella 2007-08.

– Tavoitteet ovat selkeät, koska periaatteessa tässä ollaan koeajalla mukana, eli pelipaikan vakiinnuttaminen liigassa. Siitä lähdetään, että pääsisi sen yhden pelin ensin pelaamaan ja mennään siitä sitten eteenpäin, Veistola kertoo.