Suomalainen huippuvalmentaja Raimo Summanen ei ole edelleenkään allekirjoittanut kaksivuotista jatkosopimusta KHL-seura Avangard Omskin kanssa, vaikka venäläismedia pitää kontrahtia varmana (lue uutinen).

Summasen agentti Petr Prihodko sanoo, että Omsk on Summasen ykkösvaihtoehto – sopimusta on jarruttanut Omskissa tapahtunut kuvernöörin vaihdos ja siihen liittyvät taloudelliset seikat.

– Sanoisin, että neuvottelut ovat loppusuoralla ja ne ovat kestäneet yhdestä yksinkertaisesta syystä. Ei ole mikään salaisuus, että Omskin alueen johto on täysin muuttunut. Raimo on halunnut tietää yksityiskohtaisesti seuran mahdollisuuksista uuden kuvernöörin Viktor Nazarovin astuttua johtoon, Prihodko selventää BK-55.ru-sivustolle.

Venäläismediasta tihkuneet tiedot vahvistavat, että Avangard Omskin talous on ollut tapetilla. Seura sai loistavia uutisia Gazpromin suunnalta, sillä öljy-yhtiö satsaa jopa 2,5 kertaa enemmän rahaa kuin viime sesongilla. Tämä asia ei ainakaan heikennä Summasen ja Avangardin neuvotteluja.

– Raimo tietenkin seuraa Avangardin tilannetta. Hän on tietoinen Gazpromin suunnitelmista ja seuran ensimmäisistä siirroista. Aiomme tulla Omskiin 11. kesäkuuta. Avangard on Summasen ensisijainen vaihtoehto. Hän haluaa pysyä kaupungissa.