Ennakkoasetelmat Leijonien alkulohkon neljänteen kamppailuun ovat varsin selvät. Vastakkain ovat kaksi eri tason joukkuetta eli Suomi ja Ranska. Peli pitää kuitenkin aina ensin pelata ja ottelussa voi tapahtua kaikkea. Uskon, että Suomen asiantunteva valmennus tietää tämänlaisen ottelun sudenkuopat ja osaa valmistaa joukkueen oikealla tavalla.

Maalinsuulla on tänään täysin ansaitusti Petri Vehanen. Maalivahtien peluutusta on jo ehditty arvostella monella suunnalla, mutta mielestäni tässä ei ole mitään ihmeellistä. Vehasella on alla hyvä esitys ja nollapeli.

Jani Tuppuraisen ja Tuomas Kiiskisen nostaminen kokoonpanoon oli hyvä veto. He tuovat runsaasti lisää liikettä Suomen peliin ja odotan heiltä energisiä esityksiä. Heidän jalkanopeus tuottaa Ranskalle jäähyjä ja sitä kautta Leijonat pääsevät hiomaan ylivoimaansa jo huomista Kanada-ottelua silmällä pitäen.

Ranska-ottelu on pitkälti valmistautumista seuraaviin Kanada- ja USA-peleihin. Oletettavasti Leijonat pääsevät hieromaan ylivoimaa kunnolla ja odotettavissa saattaa olla joitain kokeiluja erilaisilla ketjukoostumuksilla. Lähtökohtaisesti Suomi tekee vähintään viisi maalia ja Ranska korkeintaan yhden.

Ranska prässää kovasti, vaan keskittynee lähinnä keskialueen tukkimiseen. Silloin pitäisi kääntää peliä nopeasti, ettei joudu hyökkäämään miehitettyä keskialuetta vastaan. Suomen pelissä on ollut liian sellaista aamujää-meininkiä. Aina ei tarvitse lähteä oman maalin takaa ja laskea pelitempoa.

En usko, että Leijonat sortuu Ranskan aliarvioimiseen, vaikka tasoero on valtaisa. Iltapeli suhteellisen täyden kotiyleisön edessä takaa sen, että ylpeys ei anna periksi. Suomi hoitaa pelin kunnialla ja kotipeli on tässä tapauksessa etu. Peli on aina parempi paikka hieroa kuvioita kuin harjoitushalli.

Sakari Pietilä