Leijonat ovat aloittaneet turnauksen kahdella 1-0-voitolla. Oma pää on ollut kuosissa, mutta tehoja kaivataan enemmän. Jääkiekkoasiantuntija Sakari ”Sakke” Pietilä perkasi SuomiKiekko-sivustolle Leijonien kahden ensimmäisen ottelun annin.

Sakke Pietilä, mihin asioihin kiinnitit huomiota Leijonien avausotteluissa?

Valko-Venäjä-pelistä tykkäsin. Alku oli loistava. Hyvä kontrolli, liikettä ja pakit vaihtoivat hyvin paikkaa. Se oli varmaan sitä peliä, mitä Jukka haluaa. Maalejahan ei tullut yhtä lukuun ottamatta, ja kuten monta kertaa tapahtuu, niin silloin pelistä tulee vaikea.

Slovakia-peliin olen pettynyt. Meni sellaiseksi ylivarovaiseksi. Yritetään lähteä hitaasti ja haetaan hyökkäyksiin lähtöä, mutta eihän siitä oikein mitään tullut.

Siinä pelissä, mikä ei pelannut sellaista perinteistä Jalosen Jukan peliä, oli kolmosketju, Kapanen-Komarov-Joensuu. Niiden kenttä sai vauhtia hommaan ja oli ehdottomasti paras kenttä meillä. Molempien maalivahtien esitykset, Vehanen Slovakiaa vastaan ja Lehtonen Valko-Venäjä-pelissä olivat todella hyviä.

Yhteenvetona: Valko-Venäjä-peli olisi pitänyt olla ihan selvä tapaus. Slovakia-pelissä oli marginaalit pienet, mitä sopi odottaakin.

Oletko Sakke millään tavalla huolissasi Leijonien pelaamisesta?

En mä kovinkaan huolissani ole. Kaipaisin nopeampia lähtöjä ja suoraviivaisempaa pelaamista. Ehkä nimenomaan aggressiivisuutta kuten kolmosketjulla – eihän kaikkien tarvitse ihan sillain pelata kuin ne – mutta vähän enemmän kunnon flowta siihen.

Kaipaatko tähtipelaajilta enemmän roolinottoa hyökkäyspäässä?

Jos ajatellaan, että kolmosketju on ollut paras kahdessa ensimmäisessä pelissä, niin kyllä se ajatuksia herättää. Paljon puhutaan, että pitääkö Jokisen Jussi vaihtaa ykkösketjun laidasta pois. Voi olla, että kannattaa kokeilla Joensuuta tai Komarovia siinä, mutta ehkä se on vain sellainen marginaalinen juttu.

Haastattelu: Kai Lintinen