Tämän vuoden jääkiekon MM-kisojen lippujen korkeat hinnat aloittivat protestivyöryn, mihin Jääkiekkoliiton johto reagoi lupaamalla alempia hintoja ensi vuoden kisoihin.

Ongelmaksi on muodostumassa Hartwall Areenan aitiot, jotka ovat myyty kiinteellä hinnalla hallia rakentaessa yrityksille, ja hallin sääntöjen mukaan aitopaikan tapahtumiin voi lunastaa, kun ostaa halvimman kategorian lipun.

– Ei tätä ihan läpihuutojuttuna voi päästää, kun aitiot ovat parhaita paikkoja ja niissä on paikkoja noin 2 000, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi Helsingin Sanomille.

Yksi mahdollinen ratkaisu on myydä perhelippuja tai muita paketteja, joilla yksittäisen lipun osuus saadaan tavalliselle katsojalle edulliseksi, ilman että menetetään aitioiden lipunmyynnistä saatavia tuloja.

– Täytyy neuvotella, ruvetaanko myymään perhelippuja. Täytyy istua ja miettiä taktiikkaa, Kummola jatkaa.

Halliyhtiön puheenjohtaja Hjallis Harkimo puolestaan ei näe mahdollisuutta tällaiseen keinotteluun.

– Sopimusten mukaan pitää mennä, ja jos sopimuksia muutetaan, niistä pitää neuvotella, Harkimo puolestaan kommentoi asiaa HS:lle.

– En ymmärrä, miten sitä voisi muuttaa. En näe siinä mitään mahdollisuutta.

Jääkiekkoliitolla on tässä suuri dilemma ratkaistavaksi. Lippujen hintoja on luvattu alentaa ensi vuodeksi, mutta jos aitiotulotkin putoavat, niin tapahtuma saattaa kääntyä jopa tappiolliseksi, mikä sekään ei ole hyvä asia suomalaisen jääkiekon kannalta.

Myös ensi vuonna Jääkiekon MM-kisoja pelataan Suomessa ja Ruotsissa, sillä erolla tämän vuoden kisoihin, että loppupelit pelataan Tukholmassa.