Semifinaalit olivat loppujen lopuksi varsin ihmeelliset. KalPa sortui playoff-sarjassa virheisiin omassa hiukan liian monimutkaisessa kiekollisessa pelissään, eikä maalivahtipelikään ollut voittavan joukkueen tasolla. Blues tosin pakotti omalla riistävällä ja uhrautuvalla pelillään KalPan näihin virheisiin. Puolustusalueella Blues pelasi äärimmäisen fiksusti oman maalin edustansa.

Kärpät pelasi suhteellisen fiksut puolivälierät ja oli iskun päässä kotonaan. Jos tästä sarjasta kaivetaan vain yksi tekijä, jolla jatkoonmenijä ratkesi, niin se ero löytyy tolppien välistä.

Seuraavat parit uunista ulos.

JYP aloittaa levänneiden joukkueiden kohtaamiset kotonaan Jokereita vastaan. Jokerit löysi HIFK-sarjassa kovan uskon ja sitoutumisen, joka näkyi aukottomassa ja tiiviissä puolustuspelissä (maalivahti mukaan lukien) ja kurinalaisessa itsehillinnässä. Samoin Jokerien hyökkäyspeli toimi ajoittain hyvin, kun kokoonpanoihin on löytynyt hyvä harmonia ja koordinaatio.

JYP on myös tasapainoinen ja työteliäs joukkue, jolla löytyy mukavasti leveyttä neljään kenttään. Tosin ykkösketjun (Pesonen, Perrin, Tuppurainen) harteilla on kovimmat ratkaisupaineet. Tuntuu, että sarjasta tulee puolustusvoittoinen ja vähämaalinen. Katsojan kannalta olisi toivottavaa, että kulloinenkin kotijoukkue aina paineistaisi rohkeasti ja sitä kautta peliin tulisi rytmiä ja intensiteettiä. Onkohan Vatasen loukkaantuminen tämän sarjan ratkaisu?

Hiukan maitohapoilla olevat Pelicans ja Blues aloittavat Lahdessa. Sarja tulee olemaan intensiivinen ja vauhdikas. Blues ei juuri jarruttele ja toivoa sopii, että sillä bensaa riittää Lukko- ja KalPa-sarjojen jälkeen.

Pelicans selvisi hiukan säikähtämällä Kärpistä ja löysi viimeisessä pelissään sen koko talven näkyneen liikkuvan ja rohkean pussinokkatavan pelata. Näissä joukkueissa on aika temperamenttisia pelaajia, joten kentällä nähtäneen paljon peliä pelin sisässä. Kyllä Pelsu voimakkaasti ennakkosuosikkina lähtee tähän sarjaan, vaikka koskaan ei saisi unohtaa sitkeää Bluesia.

Sakari Pietilä

SM-liigan illan otteluihin saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!