Sport karsinnoissa tupsukorvien kimppuun – "En ole vielä keskittynyt Ilvekseen"

Vaasan Sport pääsi keskiviikkona juhlimaan Mestiksen mestaruutta kotiyleisönsä edessä lyötyään Jokipojat kolmannessa finaalissa maalein 2-1.

Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua ratkesivat vasta jatkoerässä ja kolmaskin finaali oli tasainen. Jokipojat meni ensimmäisessä erässä 1-0 johtoon Ville Halosen maalilla, jonka jälkeen varovaisesti aloittanut kotijoukkue pääsikin paremmin peliin mukaan. Tasoitusmaalia saatiin kuitenkin odottaa 33. minuutille asti, kun Sami Blomqvist lapioi maalin edestä paluukiekon pussiin.

Sportin kolmosparin pakki Matti-Pekka Pelkonen nousi yllättäen ottelun ratkaisijaksi lauottuaan kolmannen erän neljännellä minuutilla siniviivalta laatan verkkoon ohi 47 kertaa torjuneen Lars Voldenin. Maalivahdit olivat muutenkin finaalisarjassa suuressa roolissa, sillä Sportin veskari Joni Puurula valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Liiga-karsinnoissa Ilveksen kimppuun

Mestiksen mestarina Sport pääsee pelaamaan noususta SM-liigaan. Vastaan asettuu 23. maaliskuuta käynnistyvässä karsintasarjassa liigan viimeiseksi jäänyt Tampereen Ilves, jonka valmennusryhmään kuuluva Raimo Helminen nähtiin kolmannessa finaalissa paikan päällä tekemässä havaintoja vaasalaisten pelistä.

YLE:n haastattelussa mestarijoukkueen valmentaja Pasi Räsänen kertoi, ettei ole vielä pohtinut karsintoja.

– En ole keskittynyt vielä pätkääkään Ilvekseen. Sen aika tulee. Tämä päivä ja huominen juhlitaan tätä, ja sitten alamme harjoitella Ilves-sarjaa varten.