Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jääkiekkoilevat Nizza Aiglesin suomalaispelaajat ovat solmineet uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia kauden aikana.

Runkosarjan voiton ratkaisseen kärkikamppailun jälkeen joukkueen pukukopissa odottivat oluiden lisäksi kaksi jalkapalloilevaa ex-tähtihyökkääjää.

– Seuraamme liittyivät Dado Prso ja Jan Koller, Aiglesin puolustaja Joni Räikkönen kertoo SuomiKiekko.com-sivustolle.

Tshekin ja Kroatian maajoukkueelle maaleja mättäneet hyökkääjät ovat kuulemma paitsi joukkueen faneja myös jääkiekon ystäviä.

– Kolleriin törmäsimme ensimmäisen kerran yleisöluistelussa meidän hallilla. Kaveria ei voi olla huomaamatta lyhyiden Välimeren alueen ihmisten joukosta… Hän kertoi seuraavansa otteluitamme ja pelaavansa myös itse ajan salliessa paikallisessa harrastelijajoukkueessa, Räikkönen paljastaa.

Prso katsomossa suomalaispelipaita yllään

1 000-paikkaiseen jäähalliin oli ängennyt 1 550 katsojaa, kun kärkijoukkueet kohtasivat toisensa viime lauantaina. Prso istui katsomossa Joonas Saaren pelipaita yllään. Saari pelaa Aiglesissa hyökkääjänä.

– Joonas sai varmaan pikku ekstra-latauksen. Latausta ei kyllä muutenkaan tarvinnut hakea, sillä tunnelma oli upea. Kotihallimme oli myyty lähes täyteen jo kaksi viikkoa ennen peliä, Räikkönen kertoo.

Hyvä tunnelma jatkui pukukopissa ottelun jälkeen. Pelaajat palkittiin bonuksilla runkosarjavoiton johdosta, joten pelaajat saivat perinteiset paksut kirjekuoret. Koller ja Prso eivät malttaneet olla kommentoimatta tilannetta.

– Futisherrat naureskeli, että silloin kun manageri jakoi meille kirjekuoria, niin niillä ei ollut ilmaan heitettäessä tapana jäädä leijumaan tuulen mukana yläilmoihin, Räikkönen naureskelee.

Joni Räikkösen ja Joonas Saaren lisäksi Nizzassa kiekkoilevat suomalaisista myös Karri Koivu ja Roope Rautanen. Kiekkokaverusten Ranskan valloitusta voi seurata tästä blogilinkistä.