HIFK jäi jyrän alle Kuopiossa

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin


KalPa porskuttaa SM-liigan kärjessä vakuuttavin ottein voitettuaan perjantain kotiottelussaan HIFK:n 4-0. Samalla päättyi HIFK:n orastava voittoputki. KalPa oli selvästi parempi joukkue HIFK:n hyökättyä vaisusti. Ensimmäisen ottelunsa HIFK:n maalilla pelannut saksalaisveskari Dennis Endras ei mitenkään loistanut.

HIFK hallitsi ensimmäistä erää, mutta isokokoinen Mikko Koskinen oli KalPan maalilla itse varmuus. Erän lopulla Joonas Riekkinen maalasi KalPan 1-0 -johtoon. Toisen erän alussa KalPan Sakari Salminen maalasi ylivoimalla ja HIFK:n usko loppui kolmannessa erässä KalPan Tommi Miettisen maaliin. HIFK oli lopussa aivan puhki ja Marko Kauppinen tykitti KalPalle vielä tyhjiin.

Kolme IS-tähteä sai Salminen, kaksi tähteä Miettinen ja yhden tähden Kiiskinen.

KalPa – HIFK 4-0 (1-0,1-0,2-0)

17.06 1-0 Joonas Riekkinen (Tuomas Kiiskinen, Sakari Salminen)
22.01 2-0 Sakari Salminen (Marko Kauppinen, Jussi Timonen) yv
50.08 3-0 Tommi Miettinen (Jaakko Rissanen, Simo-Pekka Riikola)
59.07 4-0 Marko Kauppinen (Tuomas Kiiskinen) tm

Maalivahdit
KalPa: Mikko Koskinen 12+4+7=23
HIFK: Dennis Endras 7+5+10=22

Yleisöä 5004