Leijonien ainokaisesta osumasta Venäjä-ottelussa vastannut Sami Vatanen kuvaili taistelun tauottua vaatimattomalla tavalla maaliaan.

– No en tiedä, pääsi aikamoinen ripuli. Katoin, että meneekö yli, mutta laskeutuikin sitten maaliin. Aika pomppu oli siinä ja tällä kertaa meni maaliin.

JYP-puolustaja on innoissaan päästessään maajoukkueen mukaan Karjala-turnaukseen.

– Hienoa oli päästä pelaamaan A-maajoukkueessa, laittaa leijonapaita päälle ja vieläpä kotikaukalossa. Tällä kertaa ei voittoa saatu, mutta pitää mennä eteenpäin ja parantaa peliä taas turnauksen loppua kohti.

”Aluksi hierottiin kiekkoa liikaa”


//

Vatanen harmitteli hukattuja tilaisuuksia, sillä Suomi pääsi useaan otteeseen yrittämään ratkaisua ylivoimalla venäläispelaajien otettua lukuisia jäähyjä.

– Aluksi ehkä vähän hierottiin kiekkoa liikaa, ei toimitettu kiekkoja maalille eikä ammuttu ollenkaan. Vähän jäi sellaiseksi nyhjäämiseksi välillä. Tämä oli vasta ensimmäinen peli ja ollaan koko ajan yritetty parantaa sitä, mutta tässä on nyt aikaa siihen.

Odotukset lauantaina edessä olevaan Tshekki-kohtaamiseen ovat tappiosta huolimatta Vatasella korkealla.

– Tiukka ja hieno peli varmasti tulossa. Tiukkaa vääntöä ja kovasti saadaan tehdä hommia ja parantaa yyveetä, että haetaan voitto siitä.