SM-liigan kärkijoukkue Pelicans sai perjantain kotiottelustaan vain yhden pisteen hävittyään JYPille 2-3. Ratkaisu nähtiin jatkoajalla. JYPin huippulupaava puolustaja Sami Vatanen latasi kiekon ylivoimalla maailmanmestarimaalivahti Niko Hovisen taakse.

JYP aloitti vahvasti ja joukkueen kultakypärä Eric Perrin maalasi joukkueen johtoon jo kolmannella minuutilla. Avauserän lopulla Aaron Brocklehurst tasoitti 1-1. JYP-vahti Riku Heleniuksen pitkä nollaputki katkesi varsin helpolla maalilla.

Toiessa erässä Pelicans hallitsi, mutta erän ainoan maalin teki JYPin Harri Pesonen. Helenius ei päästänyt toista helppoa maalia, sillä Pelicansin toinen maali oli lahtelaisten puhtaan taidon tulosta. Brocklehurst osui ylivoimalla. Lopulta Vatanen kuitenkin hiljensi täyden lahtelaiskatsomon.

Kaksi maalia tehnyt Brockelhurst sai kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai ottelun ratkaisija Vatanen ja yhden tähden Pesonen.

Pelicans – JYP 2-3 ja (1-1,0-1,1-0,0-1)
2.52 0-1 Eric Perrin (Pavel Skrbek, Jani Tuppurainen)
19.04 1-1 Aaron Brocklehurst (Pekka Jormakka, Max Wärn) yv
32.44 1-2 Harri Pesonen (Kalle Koskinen)
51.32 2-2 Aaron Brocklehurst (Tero Koskiranta, Jarkko Immonen) yv
61.18 2-3 Sami Vatanen (Eric Perrin, Jani Tuppurainen) yv
Maalivahdit
Pelicans: Niko Hovinen 7+5+4+1=17
JYP: Riku Helenius 2+11+4+0=17

Yleisöä 5049