Viime kevään kultakisojen ilmaveivisankarilla Mikael Granlundilla on edessään pitkä kausi myös maajoukkueessa hänen osallistuessaan ennen kevään koti-MM-kisoja vuodenvaihteessa Kanadassa pelattaviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Kauden ensimmäiset ottelunsa Leijona-paidassa Granlund pelaa kuitenkin jo marraskuun alussa, sillä Jukka Jalonen valitsi hänet joukkueeseensa Karjala-turnaukseen.

Vielä viime kaudella Jalonen painotti alle 20-vuotiaiden pelaajien pelaavan harjoitusturnauksia nuorten maajoukkueissa. Muuttunutta linjaansa hän perusteli kuitenkin selkeästi.

– Mikke on meille sen verran tärkeä pelaaja, että tarvitsemme häntä, kun valitaan paras joukkue. Toki Raipekin (Raimo Helminen) olisi halunnut hänet joukkueeseensa, mutta keskustelin Raipen kanssa ja päästiin yhteisymmärrykseen, että Mikke pelaa Karjala-turnauksessa, Jalonen kertoi.

Samalla Jalonen kiisti huhut, että Jääkiekkoliiton johto olisi määrännyt Granlundin pelaamisen Karjala-turnauksessa.

– Kyllä itse valitsen joukkueen ja saan siihen vapaat kädet. Päätös Granlundin valinnasta oli minun, Jalonen painotti.

Jalonen paljasti peluuttavansa joulukuussa Moskovan turnauksessa täysin eri joukkuetta kuin marraskuussa Helsingissä.

– Seuraavan kerran tilaisuus Granlundin peluuttamiseen olisi ollut vasta helmikuussa Ruotsissa, Jalonen muistutti viitaten Granlundin valmistautumiseen joulukuussa nuorten MM-kisoihin.