Kuopion KalPa nousi SM-liigan kärkeen yltämällä viimeisellä sekunnilla voittoon vierasottelussa Tapparaa vastaan. KalPa-sankarina hääri kaksi maalia iskenyt Jukka Hentunen, joka vastasi myös voittomaalista.

Ensimmäinen maali ottelussa nähtiin nopeasti, kun jo ajassa 01.58 aivotärähdyksestä toipunut Jan Platil iski reboundista 1-0. Jukka Hentunen toi kuitenkin KalPan tasoihin avauserässä ylivoimalla.

Toisen erän lopussa tunteet kävivät kuumina ja KalPalta suihkuun ajettiin sekä polvitaklauksesta Jasse Ikonen että päällä puskemisesta Sami Kapanen. Tappara käytti kolmannen erän alkuun kahden miehen ylivoiman hienosti hyödykseen, kun sekä Antti Erkinjuntti että Jukka Peltola onnistuivat maalinteossa.

KalPa ei luovuttanut, vaan nousi tasoihin Jaakko Rissasen ja Iiro Pakarisen maaleilla. Lopulta kaikki kolme pistettä matkasi Savoon, kun Hentunen viimeisteli ylivoimalla voitto-osuman ajassa 59.59.

Tappara – KalPa 3-4(1-1, 0-0, 2-3)

01.58 1-0 Jan Platil (Olli Palola, Kim Strömberg) SR
11.02 1-1 Jukka Hentunen (Tommi Miettinen, Ossi Saarinen) YV
40.48 2-1 Antti Erkinjuntti (Sami Venäläinen, Jussi Makkonen) YV2
42.46 3-1 Jukka Peltola (Kalle Kaijomaa, Joonas Liimatainen) YV2
46.14 3-2 Jaakko Rissanen (Sakari Salminen, Tuomas Kiiskinen)
56.41 3-3 Iiro Pakarinen (Joonas Riekkinen, Marko Kauppinen)
59.59 3-4 Jukka Hentunen (Joonas Riekkinen)