Suomen maajoukkueen isännöimä Karjala-turnaus käynnistyy torstaina ottelulla Venäjää vastaan. SuomiKiekko.com-sivusto kyseli Kultaleijona Janne Pesosen mietteitä ennen uuden maaottelukauden alkamista.

Mitkä ovat tunnelmat pukea leijonapaita päälle viime kevään MM-kullan jälkeen?

Tosi kiva juttu päästä taas mukaan. Maajoukkuepaitaa päälle, mikä sen hienompaa. Kotiturnaus edessä ja varmasti hienoja pelejä tulossa. Ei missään nimessä ole kylläinen olo viime keväästä, ne pelit on jo pelattu. Nyt mennään kohti uusia haasteita. Uusi kausi ja mitään ei ole saavutettu. Nälkää on.

Mikael Granlundin kanssa peli on kulkenut aiemmin Leijonissa ja nyt myös HIFK:ssa. Olisiko hyvä päästä pelaamaan hänen kanssaan jälleen leijonapaidassa?

On ollut tosi mukava pelata Miken (Granlund) kanssa. Mutta on vaikea sanoa roolista mitään, kun ei tiedä kenttiä eikä mitään vielä. Näytti niin kova nippu olevan koossa, että se on ihan sama ketä sieltä tulee vierelle, loistavia pelimiehiä kaikki. Katsotaan sitten, kun joukkue kokoontuu. Valmiita ollaan hoitamaan rooli kuin rooli.

Pelasit Venäjällä kahden kauden ajan vuosina 2009-2011, ja maan kiekkokulttuuri ja monet maajoukkuepelaajat tulivat tutuiksi. Millaista joukkuetta odotat vastaan torstaina, kun Venäjä tulee Suomea vastaan Karjala Turnauksen avauspelissä?

Kyllähän Venäjällä on tosi taitavia yksilöitä ja laaja materiaali; valinnanvaraa riittää. Venäjä on todellinen huippujoukkue Euroopasta kasattunakin.

Haastattelu: Kai Lintinen

//