Suomalainen kiekkolegenda Esa Peltonen kommentoi SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa SM-liigan kirkkainta supertähteä Mikael Granlundia.

– Hän on vaan yksinkertaisesti niin taitava. Taitoon ei liity pelkästään se, miten sitä mailaa käytetään. Granlundilla on pelisilmää ja hän on taitava kaikessa. Ei ole pelkästään sellaista yhtä juttua, missä hän olisi hyvä, Peltonen pohdiskeli SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa.

– Hän uskaltaa tehdä ratkaisuja, on hirveän rohkea pelaaja. Hän on todella hyvä luistelemaan. Kun kaikkea tekee piirun verran paremmin kuin muut, niin se on siinä, Granlundin ketjussakin pelanneen konkari Ville Peltosen isäpappa jatkaa.

Peltonen kuitenkin kokee, että Granlundin olisi hyvä saada vielä lisää kokoa Pohjois-Amerikkaa ajatellen.

– Granlund on 19-vuotias eli hän saattaa vielä kasvaa. Hänen täytyisi ehdottomasti saada lisää kokoa. Ei niinkään pattia varteen, koska se sitten vaikuttaa muihin asioihin paljon. Jos hän kuitenkin kasvaisi yli 180-senttiseksi, niin se olisi hyvä asia, Peltonen sanoo.

– Luulin aiemmin, ettei hän ole nopea. Bratislavassa kuitenkin katselin, kuinka hän kiihdytteli: hyvänen aika, hän meni tosi lujaa, suomalaisikoni jatkaa.

//