Suomessa kautensa aloittavalla Anaheim Ducksilla on ykkösketju, jollaisen jokainen NHL-seura haluaisi. Kolmikko Corey Perry-Ryan Getzlaf-Bobby Ryan tehtaili viime kaudella NHL:ssa yhteensä 245 tehopistettä. Suunnilleen samoille lukemille pääsivät vain Sedinien veljesten ketju Vancouverissa sekä Steven Stamkosin ja Martin St.Louisin tähdittämä Tampa Bayn ykkösnyrkki.

Teemu Selänne on päässyt katsomaan ketjun peliä läheltä ja pitää näkemästään.

– Ne kaikki ajattelee kiekosta aika samalla lailla. Kaikki kolme on isoja ja vahvoja kavereita. Ne suojaa kiekkoa hyvin ja lukee sitä peliä hirveän hyvin. Parhaimmillaan ne dominoivat silleen, että kun itse katselee vaihtoaitiosta, niin on aika hieno paikka katsoa. Taitotaso ja tekniikka on ihan huikeata.

Selänne on itse NHL-historian parhaita maalintekijöitä ja tietää, miksi Perry on pelottava ase.

– Perry on tosi hyvä tuossa maalin edessä. Hän on nälkäinen. Se on se juttu. Sä haluat tehdä maaleja ja yrität etsiä niitä paikkoja. Ja kun paikka tulee niin olet jo valmis. Perryllä on sellainen asenne, joka hyvällä maalintekijällä pitää ollakin.


Myös kakkosketjua toki tarvitaan

Selänne ja Saku Koivu luistelevat Anaheimin kakkosketjussa. Ulkopuoliset katseet kohdistuvat yleensä Getzlafin johtamaan kolmikkoon, mutta Koivu tietää, että NHL:ssa ei yhden ketjun varassa olevat joukkueet pärjää.

- Totta kai me tiedetään se asetelma, mikä meidän joukkueessa on, että meillä on ihan loistava ykköskenttä ja hyvänä päivänä varmasti koko liigan paras.

- Kakkos-kolmoskenttää tarvitaan yhtä lailla, jos mielii pitkälle mennä pudotuspeleissä. Kun katsoo Bostonia ja Vancouveria, niin niillä kolmos-neloskenttä teki tärkeitä maaleja. Meidän (kakkosketjun) tehtävä tietyllä lailla on puskea sitä ykköskenttää eteenpäin ja haastaa sitä, Koivu selvitti.