Jääkiekon SM-liiga on ilmoittanut SM-liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven määränneen HIFK:n Eetu Pöystin yhden ottelun pelikieltoon tiistain Tappara-HIFK -ottelun taklauksesta. Tilanteesta Tapparan Jan Platil sai aivotärähdyksen. Pöysti on pelikiellossa HIFK:n seuraavassa ottelussa 27. lokakuuta, kun HIFK kohtaa Hämeenlinnassa HPK:n.

– Ottaen huomioon Pöystin käyttämän todella kovan vauhdin, joka voisi itsessään täyttää ryntäyksen tunnusmerkistön ja Platilin rajun kaatumisen laitaa vasten, katson, että tilanteesta tulee määrätä Pöystille ottelurangaistus. Ottaen huomioon kaikki edellä kuvatut seikat ja erityisesti sen ettei Pöystin toiminnassa ole muuta moitittavaa kuin liian kova vauhti, katson, että yhden ottelun pelikielto on oikea rangaistus taklauksesta, perustelee Liusjärvi päätöstään.

Tapparan joukkueenjohtajalta saadun tiedon mukaan Platil oli taklauksen jälkeen noin viisi minuuttia tajuttomana ja sai aivotärähdyksen mutta muita vammoja hänelle ei aiheutunut. Sairaalasta Platil pääsi tiistaina.