Turussa vähälukuinen yleisö sai tiistaina seurata TPS:n voittoa, kun turkulaiset kukistivat Tapparan 2-1. Puolustus- ja maalivahtipeli ottelussa olivat kohdallaan. TPS ratkaisi paikoistaan varsin tehokkaasti.

Ensimmäisessä erässä TPS siirtyi johtoon, kun Tuomas Suominen ohjasi Markus Palmrothin laukauksen maaliin. Tappara nousi tasoihin toisen erän alussa, kun HIFK-hankinta Jerry Ahtola osui Olli Palolan järjestämästä paikasta.

Ottelun ratkaisu nähtiin rangaistuslaukauksesta, kun Tapio Laakso yllätti kylmän viileästi Tapparan maalivahdin Jani Niemisen. Viimeisellä minuutilla Tappara oli hyvin lähellä tasoitusta, mutta maalia ei syntynyt.

TPS voitti Tapparan ensi kertaa Turussa varsinaisella peliajalla yli neljään vuoteen.

TPS – Tappara 2-1 (1-0,0-1,1-0)

12.18 1-0 Tuomas Suominen (Markus Palmroth, Ville Vahalahti)
22.18 1-1 Jerry Ahtola (Olli Palola)
56.11 2-1 Tapio Laakso rl

Maalivahdit
TPS: Aleksis Ahlqvist 9+6+9=24
Tappara: Jani Nieminen 2+8+8=18

Yleisöä 3947