Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Toni Lydman yllätti monet taistelemalla viime kaudella NHL:n plusmiinustilaston voitosta. Lydman päätyi lopulta komealla lukemallaan +32 jaetulle kakkossijalle ja jäi vain yhden pykälän päähän tilaston voittaneesta Bostonin puolustaja Zdeno Charasta. Viime kausi oli Lydmanille ensimmäinen Anaheimissa ja se ylitti miehen odotukset.

– Kausi meni paremmin kuin osasin odottaa. Suurin syy oli tietysti perinteinen tuuri, Lydman veisteli sunnuntaina Hartwall Areenalla Anaheimin harjoitusten jälkeen.

Vieressä istunut Teemu Selänne sanailikin, että hyökkääjät avustivat Lydmania kovaan plusmiinussaldoon.

– Hyvä takakarvaus oli, Lydman myönsi naama virneessä.

Lydmanin pelaaminen perjantain Anaheim-Buffalo -ottelussa on vielä epävarmaa. Hän lähtee kuitenkin hyvillä mielin kauteen.

”Ei kai nuo treenipelit niin tärkeitä ole”

– Jälleen kerran tää harjoitusleiri vähän jää nyt välistä, mutta ei kai nuo treenipelit niin tärkeitä ole, Lydman myhäili.

Vuosi sitten Lydman kärsi ongelmista näkökyvyn kanssa ja oli sivussa harjoitusotteluista ja runkosarjan neljästä ensimmäisestä kamppailusta. Tällä kertaa hän toipuu olkapääleikkauksesta. Epävarmasta pelikunnosta huolimatta Lydman tuli mielellään Suomeen.

– Ei tämmöisiä kokemuksia ole kauheasti tarjolla. Viimeksi olen pelannut täällä lakkovuonna (työsulkukausi 2004-05). Siitäkin rupeaa olemaan aikaa. Mahtava fiilis tulla tänne pelaamaan.

”Ei missään nimessä helppo joukkue”

Mikäli Lydman pääsee tositoimiin, kohtaa hän entisen seuransa. Juuri 34 vuotta täyttänyt puolustaja edusti Buffaloa 2005-10. Lydman pitää kesällä vahvistunutta Buffaloa pahana vastustajana.

– Uuden omistajan myötä Buffalo on tehnyt aika paljon hankintoja ja vahvistanut ryhmää. Jos nyt lähdetään maalivahtiosastosta, niin siellähän on yksi ihan liigan kärkiveskareista (Vancouverin olympiakisojen MVP Ryan Miller). Ei missään nimessä helppo joukkue. Siellä on aika nopea ja taitava hyökkäys. Nyt tänä kesänä hankkivat vähän fyysisyyttä puolustukseen lisää. Vaikea vastustaja, Lydman kuvaili Buffaloa.

//