Todella vaisusti kautensa aloittanut Hämeenlinnan Pallokerho koki jälleen perjantaina karvaan tappion, kun Kerho taipui vieraskentällä Rauman Lukolle maalein 1-2 jatkoajan jälkeen. Voittaminen on yhä hämeenlinnalaisille hankalaa.

Ensimmäinen erä taiteiltiin maalittomissa merkeissä. Lukko istui jäähyaitiossa kaksi kertaa ja HPK kolme kaksiminuuttista, mutta maaleja ei silti saatu syntymään tasaväkisessä väännössä.

Toinen erä oli niin ikään tasaväkistä vääntöä, eikä pikku musta löytänyt millään tietä maaliin, vaikka kummatkin joukkueet kävivät kertaalleen kärsimässä yhden kaksiminuuttisen.

Kotijoukkueen illan sankariksi lopulta kruunattu kanadalaisvahvistus Kris Beech aukaisi ukset vasta kun pelikellossa oli aika 46.53. Vieraiden Ville Hämäläinen istui samaan aikaan kaksiminuuttista kiinnipitämisestä ja pitsikaupungin tehomiehet Beech-Bomersback-Honkaheimo taiteilivat hienon osuman.

Vieraat eivät kumminkaan lannistuneet, vaan Marko Luomala pisti maaliverkkoa pullolleen kotijoukkueen päädyssä, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa kotijoukkueen ottaessa typerän ”liian-monta-pelaajaa-jäällä” -jäähyn.

Tasatilanteessa mentiin jatkoajalle ja vain 38 sekuntia ehdittiin pelata kun Kris Beech pisti kiekon pömpeliin jälleen Bomersback-Honkaheimo -komppiryhmän esityöstä. Isoimmat pisteet siis jäivät Raumalle vaikka HPK kampoihin pisti.

Lukko – HPK 2-1 (0-0,0-0,1-1,1-0)

46.53 1-0 Kris Beech YV (Mark Bomersback, Otto Honkaheimo)
56.29 1-1 Marko Luomala YV (Marko Tuulola, Alex Leavitt)
60.38 2-1 Kris Beech TV (Mark Bomersback, Otto Honkaheimo)

Maalivahdit
Lukko: Mika Noronen 5+8+12+0=25
HPK: Mikko Tolvanen 13+6+8+1=28

Yleisöä 3493