Edmonton Oilers pelasi torstaina vasta kauden toisen ottelunsa ja jälleen joukkue joutui rangaistuslaukauskilpailuun. Tällä kertaa tulos oli vain päinvastainen eli tappio Edmontonin taivuttua Minnesota Wildin hallissa 1-2.

Edmontonin riveissä nähtiin hyökkääjä Lennart Petrell, joka esiintyi NHL-debyytissään. Petrell luisteli Oilersin nelosketjussa ruotsalaistulokas Anton Landerin ja kovanyrkkisen Darcy Hordichukin rinnalla.

Petrell, jota ei ikänsä takia lasketa tulokaspelaajaksi, sai jääaikaa tasan yhdeksän minuuttia, ampui kerran kohti maalia ja kirjautti tililleen yhden taklauksen.

Petrellin NHL-debyytin päättyminen tappioon oli jo etukäteen lähes ”varma” asia. Edmonton ei nimittäin ole voittanut Minnesotan hallissa sitten tammikuun 2007. Wild on lyönyt Oilersin kotiluolassaan nyt 17 kertaa peräkkäin.

Minnesotan maalivahti Niklas Bäckström on nyt voittanut NHL-uransa kaikki 15 kotiottelua Edmontonia vastaan. Kaukalon kolmostähdeksi valittu Bäckström torjui 21 laukausta sekä kolme viimeistä Oilersin rankkaria.

Edmonton saa kiittää yhdestä sarjapisteestä pitkälti maalivahti Nikolai Khabibulinia, joka pysäytti 34 laukausta. Rankkarikisassa Khabibulin esti Mikko Koivun ja Pierre-Marc Bouchardin yritykset, mutta joutui antautumaan Matt Cullenin ja Devin Setoguchin edessä.

Cullen osui myös varsinaisella peliajalla. Edmontonin maalista vastasi Ryan Smyth. Osuma oli neljän ja puolen vuoden tauon jälkeen Edmontoniin palanneelle Smythille ensimmäinen Oilers-paidassa sitten helmikuun 2007.

MINNESOTA – EDMONTON 2-1 rl (0-1,1-0,0-0,0-0)

0-1 Ryan Smyth (Eric Belanger, Jordan Eberle) 11:40
1-1 Matt Cullen (Guillaume Latendresse) 28:18
2-1 Devin Setoguchi rl

Maalivahdit
MIN: Niklas Bäckström 22 laukausta/21 torjuntaa
EDM: Nikolai Khabibulin 35/34

Mikko Koivu, Minnesota 0+0, 0, 0, 2, 25:21
Lennart Petrell, Edmonton 0+0, 0, 0, 1, 9:00

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.

//