Phoenix Coyotesin Lauri Korpikoski teki kauden toisen maalinsa kojoottilauman haettua 5-4 -voiton Anaheim Ducksin hallista sunnuntain NHL-kierroksen ainoassa ottelussa. Korpikoski iski yhden Phoenixin toisen erän kolmesta osumasta, joilla vieraat lähtivät lopulliselle karkumatkalle.

Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Phoenix teki toisen erän alkupuoliskolla kolme maalia reilun kolmen minuutin sisään. Boyd Gordon iski 3-2 -osuman ketjukavereidensa Taylor Pyattin ja Korpikosken esityöstä.

Korpikoski ohitti Ducks-vahti Jonas Hillerin alle kaksi minuuttia myöhemmin. Tilanne lähti Anaheimin huonosta purkuyrityksestä. Teemu Selänteellä oli myös tilaisuus napata kiekko ennen kuin se päätyi Korpikoskelle, mutta Ducks-veteraani sortui huolimattomuuteen.

Korpikosken saldoksi muodostui 1+1. Anaheimin Teemu Selänne ja Saku Koivu saalistivat yhden syöttöpisteen mieheen.

Tappio oli Anaheimille toinen peräkkäinen neljän ottelun pituisen voittoputken jälkeen. Ducks aloittaa tiistaina Chicagosta seitsemän kamppailun mittaisen vieraskiertueen, joka vie joukkueen mm. Washingtoniin ja Detroitiin.

ANAHEIM – PHOENIX 4-5 (2-2,1-3,1-0)

Saku Koivu, Anaheim 0+1, -1, 0, 0, 19:04
Toni Lydman, Anaheim 0+0, 0, 0, 1, 16:13
Teemu Selänne, Anaheim 0+1, -1, 2, 6, 21:41
Lauri Korpikoski, Phoenix 1+1, -1, 0, 3, 16:38

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.