Lappeenrannassa nähtiin torstai-iltana todella rikkonainen ja osin myös väkivaltainen peli, jossa tunteet kuohuivat yli äyräiden. Ässät kuitenkin nappasi vieraskentällä komean 6-3-voiton tunnerikkaan taistelun jälkeen.

Ensimmäisessä erässä tunteet jäivät kytemään pinnan alle, kun Ässä-puolustaja Jani Honkanen teloi reippaasti SaiPan tähtipakki Richard Lintneriä .

Maalinteon tosin aloitti kotijoukkueen Ville Koho ylivoimalla, mutta Ässät kuittasi pari minuuttia myöhemmin Stephen Dixonin maalilla. Kun 15 minuuttia oli pelattu Aki Uusikartano pyssytti ylivoimalla taukolukemiksi 1-2. Maali oli Uusikartanon SM-liiga uran sadas maali.

Toisessa erässä tunteet kuohahtivat lopullisesti yli. Kotijoukkueen Ville Paalanen näki puolentoista minuutin pelin jälkeen punaista ja ryhtyi nuottasille porilaisten Radek Smolenakin kanssa, joka yritti hölmistyneenä puolustautua sen minkä voi. Paalanen sai tempustaan viisi minuuttia väkivaltaisuudesta sekä automaattisen pelirangaistuksen.

Vain 16 sekuntia ehdittiin tästä pelata kun Ässien Stephen Dixon sai loistoajatuksen kostaa ja paineli täysillä lappeenrantalaisten Simon Backmanin selkään saaden tempustaan niin ikään 5+20 -minuutin tuomion.

Tästä vain rapiat pari minuuttia ja kotijoukkueen Richard Lintner puolestaan ryhtyi koston polulle ja hyppäsi karmeasti Ässien Tuomas Santavuoren päälle, joka onneksi selvisi tapauksesta vähin vammoin. Lintner saniteettitiloihin niin ikään ottelurangaistus niskassaan.

Sikailun lomassa tehtailtiin myös maaleja, jossa Ässät oli tällä kertaa etevämpi. Paljon pisteistään joukkue saa kiittää myös loistavasti torjunutta maalivahti Juha Järvenpäätä.

SaiPa – Ässät 3-6 (1-2,1-2,1-2)

07.21 1-0 Ville Koho YV (Roberts Jekimovs, Anssi Löfman)
09.08 1-1 Stephen Dixon (Kristian Kudroc)
15.11 1-2 Aki Uusikartano YV (Ville Uusitalo, Tommi Taimi)
28.08 1-3 Tuomas Santavuori YV (Aki Uusikartano)
31.04 2-3 Jesse Saarinen (Jarno Koskiranta, Jesse Mankinen)
33.37 2-4 Tomas Zaborsky YV (Mika Niemi, Tommi Taimi)
50.44 2-5 Antti Mäkilä (Severi Sillanpää, Veli-Matti Savinainen)
54.10 2-6 Antti Mäkilä (Tuomas Santavuori, Severi Sillanpää)
59.23 3-6 Elmeri Kaksonen (Juha Koivisto, Simon Backman)

Maalivahdit
Saipa: Jere Myllyniemi 6+12+10=28
Ässät: Juha Järvenpää 15+6+16=37

Yleisöä 3136