KalPa on menettänyt kolme miestä sairastuvalle tiistaisen Pelicans-voiton jälkeen, joukkue tiedotti keskiviikkona. Vastaavasti pitkäaikaiset toipilaat ovat juuri sopivasti tervehtyneet, joten KalPa pystyy parsimaan rivinsä kokoon omasta takaa.

Sami Kapanen ei ole pystynyt pelaamaan alkukauden otteluista suuressa osassa täyttä kolmea erää. Pitkään jatkuneiden jalkakramppien takia tutkimuksissa selvitetään perusteellisesti, onko kyseessä ylikunto vai bakteeri tai viirus. Hyökkääjä on sivussa toistaiseksi, kunnes oireiden syy saadaan selvitettyä.

Nähtäväksi jää, onko Kapasen diagnoosi kohuttu mykoplasma-bakteeri. Urheilijoista heikkoja suorituksiaan mykoplasmalla ovat aiemmin selittäneet muun muassa keihäsmies Tero Pitkämäki, hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen sekä nykyinen mäkikotka Anssi Koivuranta..

//

Miettinen ja Kukkonen sivuun KalPan kokoonpanosta

Tommi Miettisellä on ylävartalovamma ja keskushyökkääjä on sivussa otteluissa arviolta viikosta kahteen.

Puolustaja Ryan Lannonin ylävartalovamma pitää miehen sivussa arviolta marraskuun taukoon asti. Puolustaja Mikko Kukkosella on alavartalovamma. Pelaaminen jo perjantaina on mahdollisuuksien rajoissa.

Sen sijaan Kalle Kerman, Matti Koistinen ja Iiro Pakarinen palaavat sairastuvalta tositoimiin.


//