Calgary Flames nousi tiistaina 2-1 -kotivoittoon Edmonton Oilersista arkkivihollisten kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kaukalon ykköstähdeksi valittiin Calgaryn Olli Jokinen. Yhden syöttömerkinnän saalistanut Jokinen on päässyt pisteille kauden kaikissa viidessä ottelussa.

Toisessa erässä tolppaa kolistellut Jokinen teki esityön puolustaja Jay Bouwmeesterin 1-1 -tasoitukseen kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Alex Tanguay iski voittomaalin vain 89 sekuntia myöhemmin. Jokinen (1+4=5) ja Tanguay (1+4=5) jakavat Calgaryn pistepörssin kärkipaikan.

Calgaryn Miikka Kiprusoff torjui 24 laukausta, joista puolet päätöserässä isäntien otettua kolme jäähyä Edmontonin nollaa vastaan.

– Pelasimme hyvin useilla osa-alueilla. Kipper torjui silloin kuin tilanteita tuli, mutta emme missään vaiheessa antaneet vastustajalle kovinkaan paljon laatupaikkoja, mikä oli yksi asioista, joita halusimme parantaa, Flames-luotsi Brent Sutter kertoi Calgary Herald -lehdelle.

Neljännessä NHL-ottelussaan esiintynyt Edmontonin Lennart Petrell sai huomattavasti enemmän vastuuta kuin aikaisemmissa kamppailuissa. Petrell oli nostettu pois nelosketjusta ja hän luisteli Eric Belangerin sekä Magnus Pääjärven rinnalla yli 16 minuuttia. Petrell oli viidellä taklauksellaan Oilersin ahkerin rymistelijä. Hän blokkasi lisäksi kolme laukausta.

COLUMBUS – DALLAS 2-3 (0-0,0-1,2-2)
Kari Lehtonen, Dallas 40 laukausta/38 torjuntaa. Ottelun ykköstähti.

MONTREAL – BUFFALO 1-3 (0-0,1-2,0-1)
Ville Leino, Buffalo 0+0, -1, 0, 0, 9:40

OTTAWA – PHILADELPHIA 2-7 (0-4,1-0,1-3)
Kimmo Timonen, Philadelphia 0+1, 0, 0, 0, 20:13

MINNESOTA – PITTSBURGH 2-4 (0-0,1-2,1-2)

Lennart Petrell, Edmonton 0+0, -1, 0, 0, 16:23

VANCOUVER – NY RANGERS 0-4 (0-0,0-0,0-4)
Sami Salo, Vancouver 0+0, 0, 0, 5, 18:44

PHOENIX – CHICAGO 2-5 (0-1,2-2,0-2)
Lauri Korpikoski, Phoenix 0+0, 0, 2, 2, 17:15
Petteri Nokelainen, Phoenix 0+0, -1, 0, 0, 12:32
Sami Lepistö, Chicago ei kokoonpanossa

LOS ANGELES – ST.LOUIS 5-0 (1-0,2-0,2-0)

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.