Jääkiekon SM-liigan JYP on tehnyt pelaajasopimuksen kookkaan ja kokeneen tshekkipuolustaja Pavel Skrbekin kanssa. Puolustajana pelaava Skrbek, 33, on pelannut suurimman osan urastaan Ruotsin Elitserienissä, kaikkiaan yhdeksän kautta.

JYPiin kookas pakki tulee kasvattajaseurastaan Kladnosta, jossa hän pelasi alkukauden ottelukohtaisella sopimuksella. JYP-paitaan Skrbek siirtyy lokakuun aikana. Tarkka tulopäivä selviää myöhemmin.

– Pavel Skrbek on laadukas puolustaja Euroopan eliittitasolta ja nostaa selvästi JYPin kilpailukykyä. JYP pyrkii nyt vahvasti kurssin oikaisuun ja siihen työhön panostamme täysillä kaikilla rintamilla. Tämä sopimus on yksi osa panostustamme, sanoo JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen.

JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtarin mukaan JYP etsi lähtötilanteessa kamppailevaa ja kookasta äijäpakkia.

– Pienten sattumien kautta löydettiin enemmän kuin uskallettiin toivoa. Saamme nyt joukkueeseemme kookkaan, vahvan, ulottuvan ja kamppailevan yleispuolustajan, joka liikkuu kokoonsa nähden hyvin ja liikuttaa myös kiekkoa mukavasti. Skrbek kuuluu ehdottomasti puolustajana eurooppalaiselle kärkitasolle, kertoo Holtari.

Skrbekilla on tilillään 12 NHL-peliä Pittsburghin ja Nashvillen paidoissa. Pääosan urastaan 195-senttinen ja yli satakiloinen puolustaja on pelannut Ruotsin Elitserienissä.