Hallitseva Suomen mestari HIFK nousi sarjataulukossa jo kuudenneksi voitettuaan torstaina Hämeenlinnassa HPK:n 2-1. Ottelu oli hyvin tasainen, mutta HIFK ratkaisi pisteet edukseen toisen erän lopun pikamaaleillaan. HPK:n urhea taistelu kolmannessa erässä ei riittänyt.

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue loi monta paikkaa, mutta tauolle mentiin 0-0 -lukemissa. Toisen erän lopulla HIFK pelasi kahden miehen ylivoimaa ja Kimmo Kuhta latasi johtomaalin Mikael Granlundin syötöstä. Kuhta oli ollut monta ottelua sivussa loukkaantumisen takia ja teki hienon paluun. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin HIFK johto 2-0 Janne Pesosen tykitettyä maalin Toni Söderholmin syötöstä.

HPK painosti päätöserässä ja Marko Luomala tekikin kavennusmaalin ylivoimalla. Sen jälkeen Juuso Riksman oli IFK:n maalilla kuin muuri ja pelasti joukkueelleen täyden pistepotin.

Kolme IS-tähteä sai Pesonen, kaksi tähteä Riksman ja yhden tähden Tolvanen.

HPK – HIFK 1-2 (0-0,0-2,1-0)

38.05 0-1 Kimmo Kuhta (Mikael Granlund, Toni Söderholm) yv
39.31 0-2 Janne Pesonen (Toni Söderholm)
42.54 1-2 Marko Luomala (Alex Leavitt, Jukka Laamanen) yv

Maalivahdit
HPK: Mikko Tolvanen 11+14+5=30
HIFK: Juuso Riksman 13+4+14=31

Yleisöä 4315