Jokerit ei onnistunut nousemaan SM-liigan kärkeen hävittyään HIFK:lle täydellä Hartwall-areenalla 3-4. Ottelussa pääosaa esittivät Granlundin veljekset. Mikael teki kaksi maalia ja Markus onnistui tekemään uransa ensimmäisen SM-liigamaalin. Jokerit on sarjassa kolmantena ja HIFK nousi kahdeksanneksi.

Mikael Granlund onnistui vain 12 sekunnin jälkeen. Antti-Jussi Niemi syötti taakse, mutta hänen pakkikaverinsa John Klingberg liukastui, joten Granlund osui läpiajosta. Erän lopulla Teemu Pulkkinen tasoitti 1-1:een kiekon mentyä sisään HIFK-pelaajien kautta. Toisen erän alussa Markus Granlund vei HIFK:n jälleen johtoon laitettuaan irtokiekon sisään.

Mikael Granlundin illan toinen maali nähtiin toisen erän lopulla. Ensimmäistä HIFK-otteluaan pelannut Janne Pesonen rakensi Eero Somervuoren kanssa paikan ja Granlund sutaisi kiekon sisään. Jani Rita kavensi sen jälkeen ylivoimalla 2-3:een, mutta Toni Söderholmin lämäri kolmannessa erässä jäi ottelun voittomaaliksi. Tomi Mäen kavennusmaali ei riittänyt enää Jokereille.

Kolme IS-tähteä sai Mikael Granlund, kaksi tähteä Juuso Riksman ja yhden tähden Jani Rita. HIFK pelasi ilman Kim Hirschovitsia ja Kimmo Kuhtaa, joiden poissaolo näyttikin vaikuttavan joukkueen peliin positiivisesti. Riksman pelasi vaihteeksi hyvän ottelun ja kritiikki häntä kohtaan laimennee ainakin hetkeksi.

Jokerit – HIFK 3-4 (1-1,1-2,1-1)

0.12 0-1 Mikael Granlund
18.45 1-1 Teemu Pulkkinen (Janne Lahti, Antti Kerälä)
21.02 1-2 Markus Granlund (Petteri Wirtanen, Ville Peltonen)
34.52 1-3 Mikael Granlund (Eero Somervuori, Janne Pesonen) yv
37.15 2-3 Jani Rita (Ossi Väänänen, Tommi Kivistö) yv
47.04 2-4 Toni Söderholm (Mikko Jokela) yv
54.54 3-4 Tomi Mäki (Henri Heino, Juhani Tyrväinen)

Maalivahdit
Jokerit: Eero Kilpeläinen 3+9+5=17
HIFK: Juuso Riksman 11+17+14=42

Yleisöä 13665