KHL-seura Metallurg Magnitogorskista potkut saanut päävalmentaja Aleksander Barkov olisi halunnut pitää joukkueessaan kaksi suomalaista luottopelaajaa, mutta toisin kävi.

Edellisellä kaudella Metallurg Magnitogorskin värejä kantaneet maajoukkuepelaajat Janne Niskala ja Petri Kontiola suuntasivat kuitenkin muulle – Niskalan uusi osoite on nyt Atlant ja Kontiolan Tseljabinskin Traktor.

Asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että kaksikon päästäminen muualla oli iso virhe, mutta Barkov ei ota tapahtunutta omalle kontolleen, sillä hän olisi nimenomaan halunnut, että Niskala ja Kontiola olisivat jatkaneet joukkueessa.

– Viime kauden jälkeen valmennusjohto laati pitkän listan pelaajista, jotka halusimme nähdä joukkueessa seuraavalla kaudella. Niskala ja Kontiola olivat listalla. Minulla ei ole mitään lisättävää tähän, Barkov sanoo Allhockey.ru-verkkosivuilla.

Magnitogorskista saivat lähteä myös Barkovin apulaisvalmentajat Ari Hilli ja Petri Karjalainen.

//