Erikoishaastattelu: Blues-puolustaja Ari Vallin


Tällä kertaa SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa on viime kevään Suomen mestari Ari Vallin, joka tuli korvaamaan Jere Karalahtea Espoon Bluesiin. Haastattelussa Vallin kertoo muun muassa omista ja seuran tavoitteista kaudelle 2011-2012.


Vaihdoit täksi kaudeksi HIFK:sta mestaruusvuoden jälkeen Bluesiin. Mitkä tekijät seuravaihdoksen taustalla vaikuttivat?

Sanotaan näin, että nyt avautui hyvä paikka ja hyvä rooli, kun Jere lähti. Homma eteni siinä aika nopeasti. Blues halusi minut ja minä halusin mennä Espooseen. Se oli siinä mielessä helppo yhteenlasku. Selvä rooli aukesi Bluesissa ja sen perässä lähdin. Yritän tuoda kokemusta ja osaamista nuoreen ryhmään.

Minkälainen organisaatio Blues on HIFK:hon verrattuna?

En vielä kovin syväluotaavasti osaa sanoa, kun vasta 2-3 viikkoa mukana olen ollut. IFK:lla on toki pidemmät perinteet takanaan, mutta kyllä täällä Bluesissa on kauhea työnteon meininki päällä koko ajan. Yritetään kasvattaa espoolaista jääkiekkokulttuuria ja tuoda sitä suomalaiselle kiekkokartalle. Vielä kun saataisiin enemmän yleisöä halliin.

Espoossa onkin ollut aika vaisut yleisömäärät alkukaudesta. Haluatko lähettää espoolaisille jonkun tervehdyksen, millä katsojia tulisi lisää katsomaan joukkueen otteita?

Kyllä siitä lähdetään, että koko Espoon yhteisellä työllä tämä kulttuuri luodaan ja menestystä tehdään. Yhtälö vaatii kaikkia osapuolia; seurajohtoa, faneja ja meitä pelaajia. Me tehdään kaikkemme joka ilta jäällä, jotta homma toimisi mahdollisimman hyvin. Toki fanejakin vaaditaan meitä tukemaan. Olisi toki kivempaa, että paikalla olisi aina 3000 katsojan sijaan lähemmäs 5000 katsojaa. On keskimäärin kuitenkin kivempi pelata täysille halleille kuin tyhjille. Lisää vaan espoolaisia mukaan. Meillä on omia junioreita paljon, että kyllä kannattaa tulla paikalle.

Viime vuonna pelasit HIFK:ssa ja voititte juuri Bluesin finaaleissa. Onko kopissa tullut kuittailua?

Ei oikeastaan ole tullut. Varmaan Töykkälän Joni ja Ramstedtin Teemu ovat ne kuittailut saaneet, jotka tulivat aiemmin kesällä Espooseen. Hyvällä hengellä ollaan nyt kaikki yhdessä taistelemassa HIFK:ta ja muita seuroja vastaan.