Ässät on aloittanut kautensa SM-liigassa varsin pirteästi. SuomiKiekko.com tavoitti patapaitojen päävalmentajan Karri Kiven haastatteluun.

Päävalmentajana mietteet on varmasti positiiviset, sillä 10 kierroksen jälkeen sijoitus on viiden parhaan joukossa. Vai miten on?

Päinvastoin. Tällä hetkellä fiilikset on huonot, koska viimeksi hävittiin TPS:lle. Fiilikset menee aina sen edellisen ottelun mukaan ja toisaalta aina katsotaan yhtä ottelua kerrallaan. Ei paljon auta vedellä henkseleitä.

Aina joka pelistä löytyy asioita, joita pitää skarpata. Mutta isommassa mittakaavassa jos ajatellaan, niin kyllä ylivoiman kanssa on paljon tekemistä.

Teille oli varmasti iso isku, kun Ville Uusitalo loukkantui viime perjantain TPS-ottelussa. Vai mikä miehen kunto itse asiassa on?

Itse asiassa selvitän asian nyt…Jep siis lääkäri sanoi, että pitäisi olla kunnossa jo huomenna. Uusitalo on siis pelikunnossa. Kyynärpäästä sai siis naamaan ja toinen puoli kasvoista on yhä tunnoton. Ei mikään pikku isku siinä mielessä. Puoli päätä elää ja puoli päätä on horteessa.

Millä eväillä lähdette hyvää kautta jatkamaan? Seuraavaksi vastassa alavireinen HPK.

Ei me mitään pelejä lähestytä varsinaisesti vastustajan kuntopuntaria tarkkailemalla, vaan oma päivän pelikunto ratkaisee. Kuten on nähty, niin pelit menee paljon liigassa ristiin ja jokainen vastustaja on vaikea. Vasta on kymmenen peliä pelattu eli ei voi liikaa hahmotella puoleen tai toiseen.

Mitä parannettavia asioita ylivoiman lisäksi Ässillä on?

En mä varsinaisesti osaa niitä muita asioita nimetä, mutta viikottain katsotaan aina, mitä pitää kehittää. Toinen asia tökkii välillä ja toinen sitten jonain toisena viikkona. Peli ja viikko kerrallaan mennään.

Joel Armia on ollut vaisu alkukaudesta. Onko se tullut päävalmentajalle yllätyksenä?

Mä sanoin ennen kauden alkua jokaisessa haastattelussa, että osa pelaajista tulee nousemaan viime vuoteen verrattuna ja toisilla tulee olemaan vaikeampaa. Niin se menee. Jokainen kausi on uusi, eikä vanhoilla meriiteillä ole merkitystä. Jos ei homma lähde kulkemaan, niin sitten katsotaan mitä pitää tehdä. Lisää hommia vaan. 18-vuotias poika kyseessä, joten tottakai hommia on yhä edessä.

Olisi helppo vetää johtopäätös, että kun Armialla ei suju, niin myös Ässien ylivoima tökkii. Onko näin?

En mä yhden pelaajan niskaan mitään laita. En todellakaan ylipäätään asioita ajattele tuolla tavalla. Meillä on joukkueellinen äijiä, joten eiköhän se ylivoimakin saada käyntiin.

Monien mielestä pääsit vihdoin ja viimein täksi kaudeksi päävalmentajaksi liigatasolla. Onko ollut paljon paineita?

En mä varsinaisesti ole kokenut paineita. Olen tiedostanut asian ja tähän työhön paineet kuuluu. Kun mahdollisuus tulee, niin silloin täytyy onnistua. Jos liikaa jännittää, niin ei mistään tule mitään. Nyt on minulla eka kausi ja minun on onnistuttava. Se on pelin henki.

Onko Ässillä jotain julkilausuttua tavoitetta täksi kaudeksi tuloksellisesti?

Ei ole mitään muuta kuin kaikilla muillakin eli playoff-peleihin pyritään. Sitä kautta sitten mahdollisimman pitkälle halutaan tietenkin.