Tapparan huippulupaus Aleksandr Barkov jr oli yksi tiistai-illan hahmoista SM-liigassa, kun kirvesrinnat nujersivat Ässät 3-2 voittomaalikilpailun päätteeksi. 16-vuotiaasta Barkovista tuli liigahistorian nuorin maalintekijä heilutettuaan kertaalleen porilaisvieraiden verkkoa.

Miikka Männikkö laukoi Tapparan johtoon vartin pelin jälkeen. Barkovin tähtihetki tuli puolestaan toisen erän alussa. Jussi Makkonen ja Sami Venäläinen petasivat paikan vasta toista liigaotteluaan pelanneelle Barkoville, joka laukoi kiekon reppuun: 2-0.

Ässät nousi vielä toisessa erässä tasoihin salamamaaleilla. Ensin Niko Palonen kavensi lukemat 1-2:een liigauransa ensimmäisellä osumalla, ja hetkeä myöhemmin Tuomas Santavuori iski 2-2-tasoituksen.

Ratkaisu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Tapparan voiton sinetöi Joey Tenute.

Tappara – Ässät 3-2 vl (1-0, 1-2, 0-0, 0-0)

15.48 1-0 Miikka Männikkö (Jan-Mikael Järvinen, Jukka Peltola)
22.14 2-0 Aleksandr Barkov (Jussi Makkonen, Sami Venäläinen)
32.16 2-1 Niko Palonen (Sami Mutanen, Jani Honkanen)
33.09 2-2 Tuomas Santavuori (Tommi Taimi, Joel Armia)
65.00 3-2 Joey Tenute vl-maali