KalPa jatkaa SM-liigassa neljän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä voitettuaan HIFK:n 4-1. KalPan paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä ja Mikael Granlundin puuttumista HIFK:n kokoonpanosta ei voinut olla huomaamatta.

Viimeisellä minuutilla HIFK purki turhautumistaan nyrkkitappelulla, josta suihkuun ajettiin Markus Kankaanperä, Mikko Kurvinen ja Siim Liivik sekä KalPan Jasse Ikonen ja Henri Laurila. Verta oli jäällä ja HIFK:n pelaajien aiheuttama tarpeeton tappelu oli varsinkin lapsikatsojien kannalta ikävää ja vastenmielistä seurattavaa.

Ottelun pelillinen onnistuja oli KalPan Sami Kapanen, joka teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia osoittaen taitojen olevan vilelä tallella. Lopullinen ratkaisu oli Tuomas Kiiskisen rankkarimaali 3-0:aan pelin lopulla. Ville Peltosen kavennusmaali toi HIFK:lle vielä pientä toivoa, mutta Jyri Junnilan osuttua tyhjään maaliin HIFK:n pelaajilla petti itsehillintäkyky täysin.

Kolme IS-tähteä sai Kiiskinen, kaksi tähteä KalPa-vahti Ari Ahonen ja yhden tähden Kapanen.

KalPa – HIFK 4-1 (1-0,1-0,2-1)

13.08 1-0 Sami Kapanen
32.00 2-0 Sami Kapanen (Tommi Jokinen)
57.01 3-0 Tuomas Kiiskinen rl
58.32 3-1 Ville Peltonen (Mikko Kousa, Kimmo Kuhta) im
59.02 4-1 Jyri Junnila (Tuomas Kiiskinen, Henri Laurila) tm

Maalivahdit
KalPa: Ari Ahonen 12+6+12=30
HIFK: Jan Lundell 9+5+8=22

Yleisöä 5004

//