Ak Bars Kazanin ykkösvahti Petri Vehanen sai epäluottamuslauseen päävalmentaja Vladimir Krikunovilta maanantaisessa Sibir-mittelössä.

Kazan nousi 4-3-vierasvoittoon ilman suomalaisvahdin apuja, sillä Krikunov keksi vaihtaa jo toisen erän alussa (aika 20.19) Stanislav Galimovin Vehasen tilalle.

Vehasen torjuessa Kazan oli hävinnyt lauantaina Metallurg Novokuznetskille 3-4 viimeisen 29 sekunnin aikana, mitä Krikunov käytti vipuvartena selittäessään veskarivaihtoa.

– Viime pelin hävisimme 29 sekunnissa – tänään emme halunneet toistaa sitä. Vaikka peli oli 1-3, otin Vehasen tilalle Galimovin, ja hän pelasi hyvin. Kaikki pelaajat taistelivat loppuun asti, mikä ratkaisi voittomme, Krikunov kommentoi voittoisan Sibir-pelin jälkeen pressitilaisuudessa.

Niko Kapanen on joutunut myös Krikunovin hampaisiin KHL:ssä. Suomen A-maajoukkueen luottopelaajiin jo vuosia kuulunut Kapanen ei ole Krikunovin mukaan onnistunut ruokkimaan samassa ketjussa pelaavia tähtipelaajia Alexei Morozovia ja Danis Zaripovia. Novokuznetsk-pelissä Kapasen jääaika oli kutistunut lukemiin 10.36, kun taas Sibir-matsissa se oli enää 5.34.

//