Luulaja on joutunut lähtemään Ruotsin kiekkoliiga Elitserienissä kauteen ilman suomalaiskapteeniaan Janne Niinimaata. Suomalaispakki toipuu yhä kesäharjoituksissa saamastaan selkävammasta kotikaupungissaan Oulussa.

Vielä ei ole varmaa tietoa, milloin Niinimaa palaa tositoimiin, mutta jäällä mies on jo harjoitellut paikallisen K-Laserin treeneissä.

– Viime viikko tuntui todella hyvältä ja toivon, että olen pian taas täydessä pelikunnossa, Niinimaa sanoo Ruotsin kiekkoliigan virallisilla verkkosivuilla.

– Minulla on ollut jo paljon enemmän hyviä päiviä kuin päiviä, jolloin olen tuntenut kipua. Lääkärit ovat myös positiivisella mielellä, Niinimaa jatkaa.

Jatkuuko ura Luulajassa?


36-vuotias Luulaja-kapteeni takoi viime kaudella 30 pistettä 48 ottelussa. Niinimaata onkin viety myös pois Pohjois-Ruotsista.

-Tottakai spekulaatiot saavat aina paljon lehtitilaa. Tiedän toki vaihtoehtoni ja viime aikoina muutamat seurat ovat soittaneet ja tarkistaneet statukseni. Tottakai aina voisi tulla uusia seuroja kuvioihin, suomalaispuolustaja toteaa.

- Mutta juuri nyt haluan kaikessa rauhassa toipua pelikuntoon ja toivottavasti se onnistuu nopeasti, Niinimaa jatkaa.

Siirtospekulaatiot ovat sinänsä ennenaikaisia, että Niinimaata tuskin kukaan muu seura haluaa toipilaana. Julkisuudessa on jopa huhuttu, että selkävamma saattaa päättää miehen uran kokonaan.