JYPin leiristä kuului kummia tiistaiaamuna, kun seura ilmoitti, että pitkäaikainen päävalmentaja Risto Dufva on jättänyt seuran. JYP ei avannut sanaista arkkuaan päivän lehdistötilaisuudessa, vaan piilotti todelliset syyt korulauseiden taakse.

– Tämä on pitkän prosessin tulos, ei mikään hetkellinen päätös. Monta kiveä me käännettiin, mutta yhteisiä toimintaedellytyksiä ei enää löytynyt. Kyseessä on mielestäni molemmin puolinen epäonnistuminen, JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen sanoi.

– Kun ottaa huomioon meidän yhteisen menestyshistorian ja taipaleen, mikä Riston kanssa kuljettiin, niin onhan päätös siinä mielessä raskas. Kysymys ei ole potkuista, vaan me koettiin, että tämä on tässä vaiheessa ainoa järkevä ratkaisu, Seppänen jatkaa.

//

Lähdön syyt ovat piilossa

Todelliset syyt eivät siis paljastuneet. Myös päätös Dufvan lähdön ajankohdasta on varsin outo. Seppäsen mukaan asiasta on nimittäin keskusteltu jo keväästä lähtien.

– Meillä on ollut seuran sisällä pitkä prosessi, joka johti nyt tähän lopputulokseen. Kyllähän asiasta on keskusteltu jo keväällä ensimmäisen kerran, Seppänen sanoo.

Vaikka JYPin puolelta varsinaisia eron syitä ei kerrottu, Seppänen ei ole huolissaan huhuista.

– Minun kunnioitukseni Ristoa kohtaan valmentajana ei ole hävinnyt mihinkään. Hän toi seuraamme voittamisen kulttuurin ja paljon mitaleita. Sen tarkemmin yksityiskohdista päätöksen taustalla en halua kommentoida, sillä ne ovat seuran ja valmentajan välisiä asioita, JYP-pomo valottaa.

– Varmaan tällä meidän linjalla huhuja liikkuu, mutta niillä on tapana ajan myötä tasoittua. Asiat löytävät oman paikkansa ajan kanssa, Seppänen jatkaa.

//