Jokipojat on tehnyt yhden kauden mittaiset sopimukset kahden liigakokemusta omaavan hyökkääjän kanssa. Helsingin Jokereiden organisaatiosta saapuu isokokoinen laitahyökkääjä Olavi Vauhkonen ja Tampereen Tapparassa jo kahtena viime kautena SM-liigaa pelannut sentteri Joonas Koskinen. Molemmille pyritään järjestämään pelioikeudet kuntoon jo keskiviikon KooKoo-otteluun.

22-vuotias Vauhkonen on pelannut urallaan Jokereiden paidassa kaikkiaan 63 SM-liigaottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia ja neljä maaliin johtanutta syöttöä. Joensuulaiset katsojat muistavat vauhdikkaan 194-senttisen ja 106-kiloisen Vauhkosen viime kaudelta Kiekko-Vantaan riveistä, jossa raamikas hyökkääjä tahkosi 43 ottelussaan mukavat tehot 12+18=30.

24-vuotias Koskinen on ammentanut kiekko-oppinsa Tampereen Tapparassa. Keskushyökkääjän paikalla viihtyvä Koskinen kuului kaksi edelliskautta Tapparan SM-liigajoukkueen vakiomiehistöön. Otteluita kertyi 110 ja niissä Koskinen paukutti tehot 14+14=28.

– Näillä hankinnoilla saamme nimenomaan leveyttä joukkueeseen. Nämä nimet ovat olleet esillä jo parin viikon ajan ja kun nyt palaset loksahtelivat kohdalleen sopivasti, saatiin pojat hommattua Joensuuhun, kertoo Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski tyytyväisenä.