Jokereille tiistaina surkealla esityksellä 6-0 hävinnyt HPK palasi voittojen tielle kukistettuaan Janne Laakkosen jatkoaikamaalilla Hämeenlinnassa Kärpät 2-1. Ottelu oli varsin viihdyttävää seurattavaa ja molemmat joukkueet pelasivat energistä peliä. Jatkoajan alussa kiekko ajautui onnekkaasti Laakkoselle, joka täräytti voittomaalin.

Joonas Kemppainen maalasi ensimmäisessä erässä HPK:n johtoon, mutta Janne Kolehmainen tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin 1-1:een. Toisessa erässä hallinta oli HPK:lla, mutta Kärppä-vahti Ville Hostikka piti pintansa. Kolmannessa erässä Kärpillä oli enemmän otetta ja lopussa vieraat pelasivat paljon ylivoimaa, mutta Mikko Tolvanen kesti HPK:n maalilla.

Kolme IS-tähteä sai Tolvanen, kaksi tähteä Kärppien maalivahti Hostikka ja yhden tähden ottelun ratkaisija Laakkonen.

HPK:lle ja valmentaja Harri Rindellille voitto oli varsin helpottava. Surkean Jokerit-ottelun jälkeen joukkue oli saanut paljon lokaa niskoilleen.

HPK – Kärpät 2-1 ja (1-1,0-0,0-0,1-0)

8.59 0-1 Joonas Kemppainen (Julius Junttila)
13.05 1-1 Janne Kolehmainen (Arsi Piispanen, Jukka Laamanen)
60.29 2-1 Janne Laakkonen (Alex Leavitt, Mathias Porseland)

Maalivahdit
HPK: Mikko Tolvanen 12+7+10+0=29
Kärpät: Ville Hostikka 10+11+7+0=28

Yleisöä 3491

//