HIFK:n kolossaalinen hyökkääjä Miikka Tuomainen oli kotiavauksessa elementissään Bluesia vastaan viime lauantaina. Varusteet päällä yli 110 kiloa painava ”Nordenskiöldinkadun rekka” ajeli päätyihin niin kovalla voimalla, että välillä puolustajat ja pleksit huusivat kilvan armoa.

Tuomainen myös viimeisteli maalin Bluesia vastaan. Seuraavaksi Tuomaisen jyrän alle saattaa jäädä Tampereen Tapparan puolustajat, sillä kirvesrinnat kohtaavat puolustavan mestarin torstaina.

Rauman Lukossa aiemmin liigaa pelannut Tuomainen sanoo, että HIFK:n kannattajien keskuudessa selvästi ymmärretään kovien taklausten tärkeyden päälle.

-Tuntuu tosi hyvältä ja sen kyllä huomaa, että täällä arvostetaan sitä hommaa. Se oli ihan eri, jos sä meet tonne ja teet hirveen työn ja meet taklaamaan ja sit ei mitään ääntä mistään. Aina kun täälä taklaa, niin yleisö reagoi siihen hienosti, Tuomainen sanoo HIFK:n verkkosivuilla.

– Kyllä siitä syttyy taklaamaan sitten lisää ja totta kai vastustajan pakkikin rupee siinä jo katselemaan ympärilleen, kun yleisö alkaa mylvimään, että tuleeko sieltä. Sillä lailla voi saada helppoja kiekkojakin, vaikkei menisi taklaukseenkaan. Kyllä se on iso apu, Tuomainen jatkaa.