Hannu Jortikan valmentama Amur Habarovsk hävisi KHL-liigan perjantain kotiottelussaan Salavat Julajev Ufalle selvin lukemin 2-5. Hallitseva mestari Ufa siirtyi avauserässä 13 minuutissa 3-0 -johtoon, mutta Amur nousi toisen erän alussa vielä maalin päähän. Sen jälkeen Ufa näytti isännälle kaapin paikan.

Venäjän maajoukkuehyökkääjä Oleg Saprykin teki Ufalle kaksi maalia. Hänen seurakavereistaan maalinteossa onnistuivat myös Igor Mirnov, Maxim Sushinski ja Alexander Radulov. Habarovskin suomalaispuolustaja Mikko Mäenpää saalisti syöttöpisteen 1-3-kavennusmaaliin.

Kyseessä oli jo toinen peräkkäinen tappio Amurille. Jortikka vaatii jo lisää pelaajia.

– Minulle tuli yllätyksenä, että pelaajamme olivat niin hermostuneita ottelun alussa. Ei voi antaa kolmea maalia eteen niin vahvalle joukkueelle kuin Salavat Julajev. Loimme kuitenkin tarpeeksi maalipaikkoja, joista olisi pitänyt tehdä. Kaikki näkevät, että meillä on tiettyjä ongelmia joukkueessa. Meidän on vahvistettava puolustusta ja hankittava vielä yksi puolustaja, Jortikka jyrisi lehdistötilaisuudessa.

//