OULU. Perjantain Kärppien ja Liigan alumnijoukkueiden kohtaaminen keräsi varsin mukavasti katsojia paikan päälle Oulussa, sillä lehterit olivat pullollaan ihmisiä.

Iso syy yleisörynnistykselle löytyi joukkueiden nimilistojen puolelta. Jäällä kun viilettivät muun muassa Jesse Puljujärvi, Patrik Laine ja Sebastian Aho.

Viime kaudella upeasti NHL:ään murtautunut Laine janosi kovasti maalia. Turhaan.

Laine käänsi tehottomuuden huumorin puolelle. Tässä kohteena oli Kärppien Alumnin puolella maalilla torjunut Pekka Rinne.

– Ihan sama mikä peli on kyseessä, niin sille on vaikea tehdä maaleja. Ei viitsi viedä ihan kokonaan sen itseluottamusta tässä ennen kauden alkua, Laine murjaisi.

– Säästelin vähän.

Pikkuisen kuitenkin kilpailuvietti puski pinnalle?

– Kyllä sitä aina haluaa tehdä maaleja, mutta ei tätä nyt niin tosissaan kannata ottaa. Piti yrittää muistaa se, että tässä yritetään pitää hauskaa, Laine pohti.

Pelipaikkana toimineesta Raksilan jäähallista Laineella on varsin hyviä kokemuksia.

– Täällä on ollut kivaa voittaa Kärpät, varsinkin silloin, kun päästiin tiputtamaan heidät finaaleista. Mukavia muistoja.

– Nyt ei vain tuntunut ihan yhtä hyvältä kuin silloin.

Laine viittasi tuntemuksilla vähäiseen jääharjoitteluun.

– Tämä oli vasta toinen kerta, kun kävin kunnolla jäällä kauden päättymisen jälkeen. Oli pikkuisen tekemistä siinä, että sai tuntumaa alle. Onneksi tässä on kuitenkin vielä pari kuukautta kauden alkuun. Aikaa on ihan riittämiin.

Seuraavan kerran Laine viilettää jäällä heti huomenna lauantaina, kun Kalajoella pelataan Jussi Jokisen nimeä kantava hyväntekeväisyysottelu.

– Siellä limppua pussiin, kun tänään ei mennyt!, Laine sanoi päättäväisenä.