Suomikiekko.com kertoi jo lähes kuukausi sitten, että suomalaishyökkääjä Mikael Granlundin ja Minnesota Wildin sopimusneuvottelut ovat ajautumassa umpikujaan.

Granlundin sopimus päättyi tähän kauteen. Jo kuukausi sitten tiedettiin, että Granlundin leiri on asettanut takarajaksi uuden sopimuksen syntymiselle heinäkuun 5. päivän, eli huomisen.

Granlund pelasi NHL-uransa parhaan kauden saalistaen 81 runkosarjaottelussa tehot 23+46=69. Tällä on siis täysi perustelu vaatia korotusta kolmen miljoonan dollarin vuosipalkkaansa.

Minnesotan leirissä ei ole oltu Granlundin ja tämän agentin vaatimuksista samaa mieltä. Minnesotalaisen Star Tribune -lehden toimittaja Michael Russo vahvistaa, että sopimusta ei ole syntynyt. Tämä tietäisi sitä, että Granlund ja Wild päätyvät välimiesmenettelyyn, jossa kolmas osapuoli antaa oman näkemyksensä oikeasta palkkatasosta.

Russon twiitin mukaan Granlundin leiri harkitsee vielä, päästääkö tilanteen eskaloitumaan niin pitkälle, että välimiesmenettely on tarpeellinen. Ajautuminen välimiesmenettelyyn kertoo yleensä siitä, etteivät pelaajan ja seuran välit ole parhaat mahdolliset.

Välimiesmenettelyyn ilmoittautumisen takaraja on huomenna kello 17.00. USA:n itärannikon aikaa.

Russon tietojen mukaan myös sveitsiläishyökkääjä Nino Niederreiter ja Wild ovat ajautumassa välimiesmenettelyyn.

Michael Russo

@RussoHockey
Update: Granlund's side is still deciding whether or not to file for arbitration tomorrow x.com/russostrib/sta…

Michael Russo

@RussoHockey
BLOG: #mnwild's Nino Niederreiter files for arbitration strib.mn/2sCWmmX


Jos Russon twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.

Renaud Lavoie

@renlavoietva
Deadline to filed for arbitration is tomorrow at 5pm. #tvasports

Juttua muokattu: itse välimiesmenettely ei ole huomenna, vaan takaraja menettelyyn ilmoittautumiselle.