Minnesota Wildin suomalaishyökkääjän Mikael Granlundin sopimus päättyy tähän kauteen.

Minnesotan paikallislehden Star Tribunen toimittajan Michael Russon tietojen mukaan Wild ja Granlundin agentti tapasivat NHL:n Draft Combinisessa, mutta sopimusneuvottelut eivät lähteneet vielä liikkeelle.

Granlund teki tällä kaudella sensaatiomaisen läpimurron NHL:n kirkkaimpien tähtien joukkoon.

Suomalaistaituri summasi 81 kamppailussa 26 maalia ja 69 tehopistettä, jolla irtosi Wildin sisäisen pistepörssin kärkipaikka.

Kolmen miljoonan dollarin kausipalkkaa tällä kaudella tienannut Granlund saa roiman palkankorotuksen uudella sopimuksellaan.

Russon mukaan Granlund asetti jatkosopimuksen aikarajaksi heinäkuun 5. päivän. Wildin viimeinen päivä jatkosopimukselle on 15. kesäkuuta tai 48 tuntia Stanley Cup -finaalien päätyttyä.

Star Tribunen toimittaja uskoo, että Granlundia saattaa odottaa epämiellyttävä sovittelutilaisuus, jos uutta sopimusta ei saada määräaikaan mennessä tehtyä.

Sovittelutilaisuudessa pelaajalle ja seuralle annetaan 48 tuntia aikaa neuvotella uusi sopimus. Sovittelussa seura ja pelaaja-agentti antavat oman palkkaehdotuksensa, jonka kolmas välikäsi arvioi ja tekee viimeisen palkkaehdotuksen.

Kolmannen välikäden ehdotuksen hylkääminen voi olla merkki seuran ja pelaajan huonoista väleistä tai osapuolten hyvin suurista näkemyseroista pelaajan palkassa.