Kertoimet (Expekt)
Kärpät-TPS, 22.3.2016. klo 18.30.
1,55 – 4,30 – 4,90

OULU. TPS:n ja Kärppien välinen toinen puolivälieräottelu lauantaina sisälsi paljon tapahtumia ja johti lopulta useampaan pelikieltoon.

TPS:ltä hyökkääjät Patrik Moisio ja Ilkka Pikkarainen ovat tiistaina sivussa, kuten on myös joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin. Moisio sai teoistaan neljä pelin, Pikkarainen kahden ja Selin puolestaan yhden ottelun kakun.

Selin oli seuraamassa tiistaina TPS:n aamujäitä Oulussa, mutta kommentoimaan hän ei pyynnöistä huolimatta lähtenyt.

Niukkasanainen oli myös tiistaina päävalmentajan virkaa hoitava Jarno Pikkarainen, joka muun muassa heitti lauantain pelin jälkeen ilmoille väitteitä Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen harrastamasta seurustelukerhosta tuomareiden kanssa sekä Marjamäen ohjaavan mediaa, mistä on hänen mukaansa konkreettista näyttöä.

– Ei mulla ole tarvetta enää.. ne on puhuttu mitä on puhuttu. Mennään eteenpäin. Tänään on pelipäivä ja me keskitytään vain pelaamiseen. Elämä on sitä, että on historia, on tämä hetki ja on tulevaisuus. Kaikki ajatukset ovat vain tulevaisuudessa tämän hetken kautta. Ei mulla ole siihen kommentoitavaa, Pikkarainen sanoi SuomiKiekko-sivustolle jatkaen.

– Kaikki ajatukset ovat pelissä ja siinä, että miten me voitetaan Kärpät tänään. Mitään muuta ei liiku päässä.

No miten se tapahtuu?

– Pitää pelata hyvin. Puolustaa hyvin ja olla yhtenäisiä. Se yhtenäisyys meillä rakoili viime pelissä ja se pitää saada takaisin. Meillä oli kuitenkin malli edelliseltä vuorokaudelta, että miten ollaan yhtenäisiä ja se pitää saada takaisin.

Pelikiellot osaltaan lisäävät haasteita turkulaisjoukkueen hyökkäyksen osalta ja samalla esimerkiksi profiilihyökkääjä Dave Spina on vielä sivussa.

– Meillä on tuossa nuoria pelaajia, jotka ovat odottaneet vuoroaan tuossa. Tänään on heidän vuoronsa ja siinä suhteessa ainakin nälkää riittää, Pikkarainen sanoi kokoonpanopuolesta.

Ottelusarja on tällä hetkellä tasatilanteessa 1-1. Jatkoon etenee neljällä voitolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen