Ilves on Suomen menestynein jääkiekkojoukkue, kun puhutaan mestaruuksien määrästä. 16 Suomen mestaruutta voittaneella perinteisellä seuralla on ollut Lasse Oksasen, Matti Kaarion, Risto Jalon ja Raimo Helmisen kaltaisia monivuotisia kapteeneja. Joukkueen nykyiselle kapteenille Sami Sandellille meneillä oleva kausi on ensimmäinen C-kirjain rinnassa. Viime vuonna vielä varakapteenin roolissa pelannut laitahyökkääjä kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa, mitä kapteenina olo hänelle merkitsee.

– Kapteeniksi valinta oli suurin kunnianosoitus urallani. Ihmiset voivat vain kuvitella sen fiiliksen, kun saa pitää C-kirjainta rinnassa sen seuran väreissä, jota on pienestä asti edustanut, Nokian Pyrystä juniorivuosinaan seuraan siirtynyt Sandell sanoo.

Sandell on joukkueensa kultakypärä tehopistein 14+26. Miehen rooli jäällä ei perustu kuitenkaan pelkkiin pisteisiin.

– Olen jo luonteeltani sellainen, että haluan näyttää kentällä esimerkkiä ja taistella loppuun asti. C-kirjain lisää sitä halua entisestään.

27-vuotiaan hyökkääjän sopimus kattaa seurassa vielä ensi kauden ja option kaudesta 2016-2017. Mies ei itse ainakaan panisi pahakseen, mikäli vuodet kapteenina jatkuisivat ”Tupsukorvissa”.

– Viihdyn todella hyvin Ilveksessä ja en ole edes miettinyt muita vaihtoehtoja esimerkiksi ulkomailta. Seurasin aikoinaan tarkkaan edeltäjieni pelejä, joka lisää arvostusta omaa rooliani kohtaan, Sandell kertoo.

Jesse Happonen
Twitter @JesseHappone