Konsta Helenius on kesäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävän NHL:n varaustilaisuuden korkeimmalle arvioitu suomalaisnimi.

Leijonien MM-joukkueeseen mahtunut 18-vuotias Tapparan superlupaus on ihastuttanut pelaajatarkkailijoita poikkeuksellisen kypsillä esityksillään. Erityisen paljon kehuja Helenius on saanut älykkyydestään.

The Athletic -sivuston asiantuntija Corey Pronmanilta kysyttiin tällä viikolla, että onko Helenius jopa isomman potentiaalin omaava lupaus, kuin Stanley Cup -finaalissa loistavia otteita esittänyt Anton Lundell, jonka Florida Panthers varasi kesällä 2020 ykköskierroksen 12. valinnalla.

– Helenius on parempi luistelemaan ja taitavampi, mutta Lundell on isompi ja parempi kahden suunnan -pelaaja. Kääntyisin Lundelliin, mutta he ovat lähellä. Voisin nähdä argumentteja molempien puolesta, Pronman kertoo.

Heleniuksen nimi on pyörinyt varausarvioissa parhaimmillaan jopa TOP-3:n joukossa. Useimmissa arvioissa Helenius on kuitenkin listattu sijoille 7-12.

LUE MYÖS: