Tupakattomat nikotiinipussit kasvattavat suosiotaan rajusti Suomessa. Suosion kasvuun vaikuttaa positiivisesti niiden nykyinen saatavuus. 4.4.2023 alkaen nikotiinipusseja on voinut ostaa internetin lisäksi vähittäiskaupoista.

Aikaisemmin nikotiinipussit luokiteltiin lääkeaineeksi, jolloin tuotteita oli mahdollista tilata vain ulkomaisista verkkokaupoista selkein rajoituksin. Fimea vapautti nikotiinipussien myynnin ja nykyisin nikotiinipusseja käsitellään tupakan vastikkeina vaikka tuotteet eivät sisällä lainkaan tupakkaa.

Päätös oli silti hyvin terve, eli tämän ansiosta voi tilata nikotiinipussit vapaasti netistä ja halutessasi ostaa myös Suomen vähittäiskaupoista (marketit, huoltoasemat ja kioskit).

Nikotiinipussit yleisesti

Nikotiinipussit ovat virallisesti tupakan vastike, vaikka ainesosaluetteloon ei kuulu lainkaan tupakka. Ainesosaluettelo pitää sisällään pääosin nikotiinia, täyte- ja makuaineita ilman ylimääräisiä kemikaaleja vrt. tupakkatuotteet.

Nikotiinipussit ovat siis nuuskan kaltaisia pusseja, joita käytetään ylähuulen alle tarkoituksena imeyttää nikotiinia limakalvojen kautta elimistöön. Nikotiinipusseja käytetään pääosin hupikäyttönä vaikkakin osa ihmisistä käyttävät sitä ns. vieroitustuotteena mm. tupakasta eroon pääsemisessä.

Nikotiinipussien käyttö ja säilytys

Nikotiinipussien käyttö on simppeliä ja niitä käyttävät laajasti erilaiset ihmiset. Kuitenkin urheilupiireissä nikotiinipusseja käyttävät etenkin jääkiekkoilijat sekä jalkapalloilijat.

Nikotiinipussit ovat etenkin urheilijoille vähemmän haitallisempi tapa käyttää nikotiinia, koska ne eivät rasita keuhkoja lainkaan (täysin savuton vaihtoehto). Yleisesti nuuskaaminen on kuulunut pitkään lätkäkulttuuriin ja nyt entistä enemmän myös urheilijat siirtyvät perinteisestä nuuskasta nikotiinipusseihin.

Nikotiinipussit luotettavalta toimijalta

Nikotiinipussit kannattaa hankkia luotettavalta toimijalta etenkin jos tilaat nikotiinipussit netistä. Suomessa on perinteisesti tiukka lainsäädäntö eikä markkinoille päädy vääränlaisia tuotteita, mutta etenkin nettitilaamisessa kannattaa olla tarkka mistä pussinsa tilaa, jotta kaikki sujuu ongelmitta.

Yksi Suomen tunnetuimpia ja isoimpia nikotiinipussibrändejä on Puff & Pouch. Brändi tarjoaa nikotiinipussit netistä 1-2 arkipäivän toimituksella, mikä on itse asiassa tällä hetkellä Suomen nopein.

Puff & Pouch

Puff & Pouch on 100% suomalainen nikotiinipussibrändi, joka tarjoaa ensiluokkaiset nikotiinipussit jokaiseen makuun. Yhtiö ja brändi on yksi Suomen tunnetuimpia toimijoita ja palvelee asiakkaita sekä verkkokaupassa että valituissa vähittäismyymälöissä.

Makuja löytyy aina minttu-mentholista jäiseen sitruunaan. Vahvuudet vaihtelevat kaikkea 4 mg ja 20 mg välillä. Toimitukset verkkokaupasta aina nopeasti, 1-2 arkipäivässä.