Leijonien haaveet NHL-tähtivahvistuksista karisivat tiistain vastaisena yönä Dallas Starsin napattua 2-1-voiton Seattle Krakenista joukkueiden seitsemännessä pudotuspelikohtaamisessa.

Starsin voitto tiesi samalla sitä, että Roope Hintzin, Esa Lindellin, Miro Heiskasen, Jani Hakanpään ja Joel Kivirannan kausi jatkuu NHL:n konferenssifinaaleissa.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen erän lopulle asti. Lopulta Starsin ykkössentteri Hintz iski kevään yhdeksännen pudotuspelimaalinsa 36. peliminuutilla vieden kotijoukkueen johtoon. Wyatt Johnston naulasi Starsin 2-0-osuman reilut seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Oliver Björkstrandin kavennus 18 sekuntia ennen loppua oli enää kosmetiikkaa Starsin marssiessa jatkoon voitoin 4-3. Se kohtaa lännen finaaleissa Vegas Golden Knightsin. Joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa viimeksi koronakaudella 2019-20, jolloin Stars oli vahvempi ja eteni Stanley Cupin finaaleihin. Starsin toistaiseksi ainoa Stanley Cupin voitto tuli keväällä 1999.

Ottelun suomalainen erikoisuus koettiin kolmannessä erässä, kun Starsin dj muisti joukkueen suomalaispelaajia ja huudatti ämyreistä Käärijän Cha cha cha -viisuhittiä samalla, kun jumbotronilla näytettiin viisusuosikin lapsuuden ystävää, Stars-puolustaja Lindelliä.

Krakenin suomalaishyökkääjä Eeli Tolvaselle tappio tiesi kesäloman alkua NHL:n puolelta. Se, jatkuuko kausi vielä Leijonissa, jää nähtäväksi.

Dallas Stars

@DallasStars
GO OUT OF YOUR MINDS, DALLAS!

@BudLight | #BudLightCelly | #TexasHockey